De late zomer

De nazomer is begonnen met heerlijke zomerse temperaturen. De nazomer begint rond de derde week van augustus en loopt door tot de herfst equinox. Tijdens een equinox staat de zon loodrecht boven de evenaar en zijn overal op aarde dag en nacht dus even lang.
De natuur ondergaat in augustus zijn laatste groei uitbarsing voor de oogsttijd. In de tuin hier volop bezig met de appeloogst; anders dan voorgaande jaren zijn de Elstar appels hier ieniemini en weinig en de Jonagold doet het juist heel goed zowel qua groei als hoeveelheid.
September wordt ook wel ‘d’ander oogstmaand’
genoemd, de tweede oogstmaand na augustus. De Keltische naam voor september was ‘Muinn’, en stond in het teken van wedergeboorte en vernieuwing. We merken het nu; de dagen worden korter en de natuur sterft langzaam af om na de winter weer opnieuw geboren te kunnen worden.
Tip: maak een heerlijke zomer/herfst wandeling! Kijk naar de tekenen van de herfst. Zoek naar bladeren en neem er een paar mee naar huis. Richt een fijn plekje in met wat jij in de natuur vindt. De natuur is in beweging en nooit af; jouw plekje/natuurhoekje in huis verandert met de seizoenen mee.

De yogalessen zijn weer opgestart na de vakantie. Zo fijn om de mensen weer te zien, vakantieverhalen te horen en mensen weer mee te kunnen nemen naar ontspanning en beweging.
De eerste les na de zomerstop droeg ik op aan Ria. ♥
Begin juli is yogadocent Ria Suyderhoud plotseling overleden. Wat schrok ik daar van…..zo volop in het leven als ze stond.
Wat heb ik genoten en veel geleerd van de bijscholingen die ze gaf. Bij NamoNamah waar ik de yogadocentopleiding in 2018 afgerond heb en bij haar thuis destijds in Nieuwleuzen. Onder andere: Chakra-dans en hartchakra. en daar was ze van; verbinden van hart tot hart. Yogalessen geven vanuit haar hart was een groot onderdeel van haar levensreis. Inspirerend, afwisselend en ondersteunend gaf ze les. Haar vlinderkaarten vorige week als “cadeautje’ uitgedeeld in het begin van de les. Dat ik vanuit mijn hart, datgeen wat ik geleerd heb verder mag geven aan mijn cursisten! Het vlinderkaartje wat nog in mijn studiemap zat deel ik met jullie: ‘heb vertrouwen, alles gaat zoals het gaat. Ga mee met je levenstroom.’ Bedankt lieve Ria voor alle hartverwarmende inspiratie en jouw zijn. ♥

Meegaan met de levensstroom, oh daar geniet ik van en op deze manier run ik mijn bedrijf.
Dankbaar voor:
* het co-trainerschap tijdens de opleiding voor yogadocenten Herstel-Yoga bij kanker (en chronische ziekte). Samen met Peter en Corrine vormen we het docenten team. Afgelopen weekend waren we in Zeeland en hebben we de grote lijnen uitgestippeld, gereflecteerd en elkaar wat beter leren kennen.
* De Herstel-Yoga lessen die ik mag verzorgen in Coevorden bij Sigrid’s Garden maar ook in Emmen vanaf september.
* De wekelijkse yogalessen; Rustige Hatha-Yoga, Zachte Herstel-Yoga en Stoelyoga welke ik mag geven; momenteel in de tent bij ons in de tuin en later in de herfst weer binnen op mooie toegankelijke locaties.
* De samenwerking met Swaen van Yoga Motive uit de Krim. Op vrijdag 11 oktober 14.00 en op zaterdag 23 november 10.00 organiseren we weer partneryoga lessen. Hoe leuk is het om samen met je man, buurvrouw, dochter of goede vriend een yogales samen te volgen. Een yogales waarbij de energie altijd sprankelend is en er veel gelachen wordt en gevoeld. Opgave.
* De Mind-Walk Wieders die komende week weer van start gaan: maandelijks op pad nadat je de Mind-Walk training hebt doorlopen. De training geef ik volgend jaar weer!
* Je kunt kennis maken met Mind-Walk tijdens een Mind-Walk Special. Schrijf alvast in je agenda: zaterdag 14 december 13.30 – 15.30 een winterse Mind-Walk Special XL: waarin we 8 km wandelen met onderweg oefeningen uit de mindfulness zodat je op een andere manier leert wandelen/kijken/ervaren. We sluiten deze Mind-Walk Special feestelijk af met een drankje en een cadeautje. Opgave
* Er zit nog een nieuwe samenwerking aan te komen: zin in, hier kan ik helaas nog niets over zeggen…..daarmee kan ik hulpverlening en yoga weer met elkaar verbinden en daar word ik blij van.

Ik zie je graag op de mat, stoel of in de natuur!

Warme nazomer groet Ina


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *